Het toilet, ook wel WC of wandcloset genaamd

Bimo voor de installatie van uw toilet

 

Het toilet of kleinste kamertje is al lang niet meer zo klein en qua luxe gaat het er ook behoorlijk op vooruit. Waar voorheen de standaard was om een hoge stortbak met een klein potje te hebben, is tegenwoordig het inbouwreservoir met een hangend toilet meer de standaard. Echter kun je bij toiletten op veel meer zaken letten zoals soft close zittingen, special bedieningsplaten, urinoirs als toevoeging in de badkamer, zogenaamde japanse toiletten met sproeiers en drogers voor optimale hygiëne, etc etc.

 

Ook in toiletten is naast het design ook in functionaliteit een zeer breden keus, en dat is maar goed ook. Let erop dat de keuze gemaakt wordt met in ieder geval de eisen en wensen in het achterhoofd. Gezinssamenstelling is een hele belangrijke factor in verband met efficientie in huis en optimale privacy. Het hebben van aparte toiletten op alle verdiepingen met wellicht zelfs een extra douche bevordert het comfort enorm en heeft vaak ook een positief effect op de waarde van het huis. Toiletten zijn er van veel fabrikanten. Als je het design even loslaat zijn er ook functionele verschillen en installatieverschillen tussen fabrikanten die je in ogenschouw moet nemen.

 

 

 

Nieuwe toevoeging Geberit Sigma50 bedieningsplaat

Geberit en Bimo

 

Geberit Sigma50 bedieningsplaten voor het toilet heeft per 1 november een nieuwe toevoeging. Op veler verzoek is er vanaf dan een chroom geborstelde versie van deze populaire bedieningsplaat leverbaar.

Met de strak gevormde Sigma50 bedieningsplaat – een design aan de hand van ontwerper Christoph Behling – zijn de mogelijkheden in de badkamer echt onuitputtelijk. Want naast een aantal prachtige standaard leverbare kleuren en materialen, is zelfs maatwerk mogelijk.

 

 

 

Geberit introduceert een onzichtbare oplossing voor een fris wandtoilet.Geberit en Bimo

Geberit introduceert een onzichtbare oplossing voor een fris wandtoilet. Vanaf nu heeft u geen onhygiënische toiletblokhouder onder despoelrand van uw toilet meer nodig. De oplossing: een toiletblokhouder verborgen achter de bedieningsplaat van het inbouwreservoir van uw wandtoilet.

Tot nu toe was een toiletblokhouder aan de spoelrand vaak de enige mogelijkheid als u een inbouwreservoir (achter de muur) met een wandhangend toilet heeft. Het plaatsen van een nieuw blokje in de houder aan de spoelrand is vaak erg onhygiënisch. Daarnaast reinigt het niet onder de spoelrand.

Hierin komt nu verandering: voor alle inbouwreservoirs van Geberit is er nu een onzichtbare toiletblokhouder die achter de bedieningsplaat van het toilet wordt geplaatst. Een nieuw, scharnierend montageraam voor deze bedieningsplaat maakt het mogelijk om in een handomdraai een stortbakblokje in een inbouwreservoir te plaatsen. Eenvoudiger kan bijna niet: u opent de plaat, plaatst het blokje en sluit de plaat weer.

 

Schone billen met Geberit AquaClean

Geberit en Bimo

Vochtig toiletpapier is al bijna niet meer weg te denken uit de meeste Belgische huishoudens. Een stap verder, maar nog frisser en comfortabeler is de Geberit AquaClean, de wc waarmee u met water wordt gereinigd. Als wereldwijd aanbieder van sanitaire technologie, is Geberit ervan overtuigd dat er een culturele omslag gaande is in de Europese toiletgewoontes. Inspelend op deze verandering introduceert Geberit onder de naam AquaClean een compleet assortiment douchewc’s.

 

 

 

 

 

 

 

Bimo voor de installatie van uw toilet

 

Bimo voor de installatie van uw toilet

 

Bimo voor de installatie van uw urinoir