Bimo en alles werkt!

Is je huis uitgerust met de duurste en meest luxueuze badkamerinrichting? Als de sanitaire toevoer- en afvoerleidingen niet volgens de regels van de kunst geplaatst zijn, wordt een bad nemen een onaangename ervaring. Afvoerleidingen die niet goed werken, veroorzaken heel wat ergenis. Wat wij vaak tegenkomen is dat een verluchting op de afvoerleiding slecht is geïnstalleerd of zelfs helemaal ontbreekt. Dit leidt tot onaangename stank die zich vanuit de septische put verspreidt doorheen uw huis. Voorkom zulke ongemakken en kies voor Bimo bvba, dit is een professionele loodgieter met voldoende ervaring!

Bimo een milieubewuste loodgieterBimo voor een ecologisch toilet

Regenwater komt gratis uit de lucht vallen en is bruikbaar voor heel wat huishoudelijke toepassingen. Uw kamerplanten zijn zeker tevreden met regenwater. Ook voor het wassen van vloeren of de wagen of het doortrekken van het toilet is regenwater een ecologisch alternatief voor leidingwater. Bovendien bevat regenwater minder kalk, waardoor de verwarmingselementen van uw wasmachine minder zullen lijden. Door regenwater op te vangen in een regenton en te hergebruiken, wordt u uw waterverbruik drastisch verminderd. Vraag Bimo voor advies en voor een geschikt filtersysteem bij aansluiting op bijvoorbeeld uw wasmachine.

Het vernieuwen van een rioolstelsel kan door slijtage noodzakelijk worden. Wij zijn specialist voor het vernieuwen van binnen- als buitenriolering. De materiaalkeuze bij vernieuwing van het riool is afhankelijk van het soort afvalwater waarvoor de riolering bestemd is o.a. PVC - PE - PP en gietijzer. Ook het grondwerk, straatwerk en het leveren en plaatsen van vetafscheiders wordt door Bimo verzorgd. Bij het plaatsen van vetafscheiders wordt vooraf een capaciteitsberekening gemaakt. Vetafscheiders zijn leverbaar in diverse materiaalsoorten.

Afvoerleidingen

De afvoerbuizen dienen voor het verzamelen afvalwater voor de verdere afvoer naar de riolering. Regen- en afvalwater moeten verplicht gescheiden afgevoerd worden. Het regenwater dient opgevangen te worden in een regenwaterput of kan worden geïnfiltreerd in de ondergrond. Het afvalwater mag in de openbare riolering worden geloosd. Voor de afvoer worden enkel nog kunststofbuizen gebruikt (pvc, pe,...). Ze zijn 100 % waterdicht en gladder, waardoor er geen verstoppingen optreden. Bimo gebruikt dikwandige, warmwaterbestendige buizen. Hoe meer afvoerleidingen op een hoofdleiding worden aangesloten, des te groter de diameter dient te worden.

Geluidshinder is bijna onvermijdelijk bij het gebruik van de klassieke kunststofbuizen. Vermijd dat afvoerbuizen aan leefruimten grenzen,... Het geluid wordt gedempt door de leidingen te isoleren. Sommige materialen en concepten zijn speciaal ontwikkeld om geluidsarm te zijn. Het geheim van geluidsarme buizen schuilt in de massa, de samenstelling en de wanddikte van de buis. Buizen dienen in voldoende helling te liggen om verstoppingen te vermijden. Doorgaans wordt 1 à 2 cm per meter helling voorgeschreven. Om geurhinder te voorkomen, wordt tussen de verschillende sanitaire toestellen en de afvoerleiding een geurafsluiter of sifon geplaatst. Door de vorm van deze buis blijft er altijd water instaan en kunnen vervelende geuren uit het leidingenstel niet terug in de woning dringen. De leidingen worden ontlucht om te vermijden dat de sifons droog komen te staan

Als er riolering in de straat ligt, dien je hierop aan te sluiten. De aansluiting op het rioleringsnet wordt uitgevoerd door de beheerder van het rioleringsnet of een aannemer aangeduid door deze beheerder. Vraag tijdig deze aansluiting aan. De laatste buis voor de aansluiting op het rioleringsnet dient uitgerust te worden met een terugslagklep. Hiermee kan je vermijden dat er water uit het rioleringsnet in je eigen riolering kan stromen. Zorg ervoor dat de klep bereikbaar blijft voor toezicht.

Bimo en alles werkt